top of page

Travers Horse Facility - Kronenberg

Travers Horse Facility
Project informatie

Start project: November 2018

Gereed: Mei 2019

Type onderneming: Paardenhouderij 
Omschrijving: 

In 2018 werd PMC Projects BV benaderd voor het bouwen van een nieuwe hippische accommodatie genaamd Travers Horse Facility te Kronenberg. Nadat er via diverse kanalen informatie ingewonnen was, is de opdrachtgever voor de realisatie bij PMC Projects BV terechtgekomen. De keuze viel op PMC Projects BV, omdat ze opzoek waren naar een firma die gespecialiseerd is in het bouwen van accommodaties in de hippische sector.

Voor deze bouw heeft de opdrachtgever de keuze gemaakt voor stalen spanten in combinatie met houten gordingen. De wanden zijn gemaakt van betonpanelen met steenstrips zodat de wanden de uitstraling hebben van metselwerk. Voor de rest van de gevels is wandbeplating toegepast welke bekleed is met een stalen potdeksel met houtnerf. Op deze manier lijkt de bouw met hout betimmerd te zijn, echter het voordeel hiervan is dat de stalen potdeksel onderhoudsvrij is. Het dak is uitgevoerd met sandwichpanelen met een golfmotief. 

Dit hippische complex is van behoorlijke omvang en is van alle gemakken voorzien. Zo heeft dit complex de beschikking over een binnenrijbaan van 30 x 60m, 40 paardenstallen, 14 was- en poetsplaatsen, diverse opslagruimtes, een grote ontvangstruimte, 14 appartementen, 2 overdekte stapmolens en 2 overdekte longeerpistes.

bottom of page